Contact

Het beheer van deze website is ondergebracht bij het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart.

De (technisch-)beheerder is bereikbaar via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het telefoonnummer is 010 – 798 98 00.

Leden van de Werkgroep Arbo:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - CBRB
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - CBRB / BLN
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - CBRB
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Nautilus International
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - River Sailing Safe
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - HGK Ship Management Lux S.à r.l.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Resafe
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Veilig aan Boord

Disclaimer

Disclaimer
Bij het samenstellen van de inhoud van deze site is met zorg gewerkt. Alle bij dit project betrokken partijen sluiten echter iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op basis van informatie die op deze site beschikbaar is. Aan de informatie die op of via deze site wordt getoond, kunnen op geen enkele wijze rechten of aanspraken ontleend worden. 
 
Copyright
Deze website wordt beheerd door Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart in opdracht van Koninklijke BLN-Schuttevaer, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en Nautilus International. De Arbocatalogus en RI&E op deze website zijn bestemd voor iedere werkgever en werknemer in de Binnenvaart.
 
Alle betrokken partijen staan voor verdere verspreiding van kennis en praktische instrumenten op het gebied van de Arbo-regelgeving naar werknemers en werkgevers in de Binnenvaart en instellingen die daarmee vergelijkbaar zijn. We juichen het dan ook toe als een andere organisatie haar informatie overneemt, maar hanteert daarbij wel de volgende spelregels:
 
Eigen gebruik
Informatie van deze site is vrij te gebruiken binnen eigen bedrijf of instelling.
 
Zakelijke of commerciële doeleinden
Voor zakelijke of commerciële doeleinden is het niet toegestaan informatie van deze website over te nemen zonder schriftelijke toestemming vooraf. Schriftelijke toestemming kan worden aangevraagd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Journalistieke doeleinden
  • Bij overname van stukken (tot 500 woorden) willen we de vermelding ’Bron: www.arbo-binnenvaart.nl’
  • Bij het overnemen van uitgebreide informatie (meer dan 500 woorden) willen we graag dat u vooraf met ons contact opneemt. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto en beeldmateriaal

Foto en beeldmateriaal is beschikbaar gesteld door (medewerkers van) de brancheorganisaties CBRB en Koninklijke BLN-Schuttevaer, aangesloten leden van de brancheorganisaties, deelnemers aan de werkgroep Arbo, Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB), Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB), binnenvaartondernemingen en anderen.

Heeft u foto's?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw beeldmateriaal; mocht u eigen foto's hebben met mooie binnenvaart sfeerbeelden, situaties aan boord, details van schepen, (on-)veilige situaties, PBM's, gevaarsetiketten, etc., kortom zaken die u wellicht in uw dagelijkse werk tegenkomt en die we rechtenvrij mogen gebruiken op deze website, dan stellen we dat zeer op prijs, daarmee kunnen we de Arbocatalogus en de RI&E verrijken!
U kunt ze per e-mail sturen (al dan niet met een toelichting en bij voorkeur in een hoge resolutie) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze partners in Arbo

Deze gespecialiseerde bedrijven hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Branche RI&E Binnenvaart en de Arbocatalogus, zij kunnen uw onderneming ondersteuning op maat bieden:

 

 

 

Binnenscheepvaart

Dit RI&E-instrument is erkend voor de toetsingsvrijstelling. Bedrijven met 25 medewerkers of minder die gebruik maken van dit instrument en onder deze branche vallen, hoeven de RI&E niet te laten toetsen. En dat scheelt natuurlijk behoorlijk in de kosten.

Platform Zero Incidents

In de binnenvaartindustrie wordt kennis over incidenten gebundeld om herhaling te voorkomen. Leren voor een toekomst zonder incidenten.

De Arbocatalogus en de Branche RI&E worden u aangeboden door de sociale partners in de binnenvaart: