Matroos verdrinkt na kapseizen ponton08-09-2009 12:20
Een matroos is in de Sloehaven bij Vlissingen verdronken. Hij werkte op een ponton dat tijdens het lossen van grote buizen door nog onbekende oorzaak kapseisde. Een ander opvarende kon kort na het ongeval uit het water worden gered. 

De verdronken matroos was uren vermist. Omstreeks 15.30 uur werd zijn lichaam geborgen. Het Landelijke Dregteam van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) kon het stoffelijk overschot van de 24-jarige man uit Heerhugowaard lokaliseren, waarna duikers van de brandweer het lichaam konden bergen. Met behulp van sonarapparatuur ontdekte het KLPD op ongeveer acht meter uit de kade en op ongeveer zeven meter diepte, een echo op de bodem van de haven. Duikers van de brandweer werden naar de plek geleid en troffen inderdaad daar het lichaam van de matroos aan. De Waterpolitie van het KLPD stelt een onderzoek in naar het ongeval.
(Bron ANP)
 
 
Vermiste matroos blijkt verdronken 
SLIEDRECHT -  De politie heeft in de haven van Sliedrecht het stoffelijk overschot gevonden van de sinds zondagavond vermiste matroos uit Friesland. 

Na een zoekactie met sonarapparatuur vond de politie het lichaam in het water vlakbij de plaats waar de 33-jarige matroos het laatst gezien was door een vrouw op een nabijgelegen schip. Volgens de schippersvrouw liep de matroos met een rugzak uit balans over schepen in de haven. Na onderzoek door een GGD-arts blijkt de doodsoorzaak van de matroos verdrinking te zijn.
 
 
Poolse matroos verdronken na val in Friesland
(Novum) - Een 40-jarige Poolse matroos is vrijdag omgekomen na een val in het water in het Friese Kootstertille. Omstanders redden hem uit het water langs de Pinksterblomstraat en reanimeerden hem, maar hij overleed later in het ziekenhuis in Drachten.

De man werkte als matroos op een Duits vrachtschip, dat voor de kade lag en werd gelost. Omstanders zagen dat de man overboord viel en probeerden direct hem uit het water te redden. Toch duurde het volgens de politie meerdere minuten voordat het lichaam werd gevonden. Of er drank in het spel was, is onduidelijk.

 
Matroos verdrinkt na taalproblemen 
HEEL - Taalproblemen veroorzaakten dinsdagochtend vroeg flinke vertraging in het opstarten van een zoekactie, nadat in de sluis in Heel (Limburg) een matroos te water was geraakt. Volgens de politie zag een Franse schipper hoe de Tsjechische matroos van een Duits schip rond half vijf overboord sloeg en te water raakte. De schipper, die alleen maar Frans spreekt, sloeg alarm bij de sluiswacht. Die verstond echter geen Frans en had geen idee waar de schipper het over had. Pas een half uur later werd duidelijk dat een man overboord was en werden duikers van de brandweer gealarmeerd. Die vonden ruim een uur later het stoffelijk overschot van de matroos.